Blog – Classic Grid

Blog – Classic Grid

Shefki Hysa: Zoti në qiell, Amerika në Glob

Krijimtari
0
Erdhën këta burrat nga Amerika, Billi, Mjalti dhe Princi, dy diplomatë dhe tjetri këshilltar biznesesh (me një fjalë, kapitalist), dhe më sollën ca dhurata. Më sollën një medalje si Qytetar i Shquar i Oregonit, një medalje si Nderi i Paqes Globale dhe një mirënjohje nga Unioni i Tregtisë Amerikane për…

Shefki Hysa: Zbutësi i përbindëshit

Krijimtari
0
Tringëlloi befas zilja e celularit dhe më shkëputi dhunshëm nga kompjuteri, njëlloj si të më kishte zgjuar nga gjumi një këmbanë alarmi. Isha përqendruar i tëri në një tregim që shkruaja për Çamërinë dhe i zemëruar rrëmbeva aparatin për ta flakur tutje tryezës, mirëpo në një grimëherë më zunë sytë…

Shefki Hysa: Kodi i Shefit

Krijimtari
0
1. Shefi ka të drejtë. 2. Shefi ka gjithmonë të drejtë. 3. Në të pamundurën hipotezë, që një vartës të ketë të drejtë, hyjnë menjëherë në veprim neni 1 dhe neni 2 i këtij Kodi. 4. Shefi nuk fle, pushon. 5. Shefi nuk ha, shijon. 6. Shefi nuk pi, tret.…

Shefki Hysa: Kodi i Sekretares

Krijimtari
0
1. Sekretarja model është e bukur, inteligjente, sportive dhe mbi të gjitha e re në moshë (Pra, është Full Option). 2. Sa më e bukur Sekretarja, aq më popullor Shefi (Mundësisht të jetë Miss Albania). 3. Sa më inteligjente Sekretarja, aq më i Sukseshëm Shefi (Mundësisht të jetë e talentuar…

Shefki Hysa: Kodi i Mosmirënjohësit

Krijimtari
0
Mos harro!… Kurrë mos e harro!… Ti ke lindur Mosmirënjohës!… Vetëm se duhet të rritesh!… Vetëm se duhet të zgjohesh!… Vetëm se duhet të prefeksionohesh!… Mosmirënjohës!… Jeta është përpara!… Bëj bëma sa më të mëdha Mosmirënjohjeje, o Mosmirënjohës!… Zoti nuk është Zoti yt!… Bindju Satanit!… Ai është Mbreti yt!… Satatanizmi…

Shefki Hysa: Kodi i Hajdutëve

Krijimtari
0
Edhe hajdutët kanë kodin e vet. Ata përdorin simbole dhe i shënojnë jashtë mureve të shtëpive tona si shenja orientuese për shokët e tyre. Shenjat tregojnë nëse prona ia vlen apo jo që të grabitet. E po nuk duhet t’i shkojë askujt mundi kot, aq më tepër hajdutëve!… Ja simbolet…

Shefki Hysa: Letërsia, pas vdekjes

Krijimtari
0
Faraonë e firaunë Politika shqiptare ka zgjedhur modelin faraonik të qeverisjes të marrë nga Egjypti i Lashtë, me të vetmin ndryshim se dikur aty qeveriste një Faraon, kurse në Shqipëri qeverisin njëherësh shumë faraonë të drejtuar (formalisht) nga Kryefaraoni. Dhe ky model është zgjedhur me konsensusin e plotë të Pozitës…

Shefki Hysa: Kodi i Dashurisë

Krijimtari
0
Kodi i Dashurisë (Ju pëlqen?!… Dërgojani personit që e dashuroni. Si vërejtje në fund të mesazhit shkruani: Nëse harron të dashurosh, dije se në të ardhmen do t’ju mungojë fati në Dashuri dhe në Jetë… Lexojeni me Dashuri!…) Puthja – Deklaratë e Dashurisë: 1. Ta puthësh në dorë… do të…
Menu